VRIJWILLIGER WORDEN?

Maak het verschil in iemands leven

Schulden hebben een enorme impact. Als schuldhulpmaatje bij SchuldHulpmaatje kun je als vrijwilliger het verschil maken in iemands leven die het daardoor niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel. Luister op dit filmpje hoe staatssecretaris Jetta Klijnsma de SchuldHulpMaatjes persoonlijk toespreekt en hen complimenteert voor hun inzet.

Je staat er niet alleen voor

Een maatje gaat pas aan de slag na een drie-daagse ‘SchuldHulpMaatjetraining’. Ook volgt een maatje jaarlijks een digitaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van een plaatselijk maatjesteam en krijg je begeleiding van de plaatselijke coördinator.

Ben jij ons nieuwe maatje?

Herken je jezelf in het Profiel van een maatje? Neem dan contact op met de Stichting Schuldhulp Veenendaal, het SchuldHulpMaatjes-Project in Veenendaal. Klik op “Meedoen” in de balk rechtsboven en vul het formulier in. De coördinator in Veenendaal neemt vervolgens contact op voor een kennismakingsgesprek. Of pak de telefoon en bel 06 – 18 555 808.